Dansk Skak Union 8. Hovedkreds

En hård dag
Af Martin Stampe Noer
Tirsdag 16 Oktober 2018 11:50     Læst af:510
Mandag var der lagt op til at både Hillerød og Nordkalotten skulle spille sig ind i ECC 2018 igen efter en lidt tøvende start. Turneringssystemet havde maget det så viseligt, at de 16 nordsjællandske spiller var blevet placeret på én lang række skulder ved skulder.

Nordkalotten mødte finske Chess Club Aatos (seedet som nr. 46) og var på papiret favoritter. Vi fik dog en skrækkelig start, da Jacob Sylvan, der ellers har spillet fremragende hernede, blev rullet. Esben Ejsing vandt et smukt angrebsparti, hvor modstanderen blev kørt helt over og udlignede til 1-1. Da Kåre Kristensen - i ført badetøfler på grund af problemer med en tå – overspillede var det pludselig finnerne der var foran og det skulle gå meget værre. Martin Stampe Noer holdt ganske vidst heldigt remis i et løber slutspil med bonde for lidt, men IM Christian Jepson var bagud med et par officerer. Der var nogle modchancer, men modstanderen spillede det præcist og holdt nemt balancen. Endelig spillede Esben Hove et tårnslutspil remis. Dermed tabte Nordkalotten skuffende 4-2 og må nu spille med et andet bundhold - Cercle des Echecs Dudelange fra Luxemborg (seedet 56) i 5. runde.

Hillerød var rigtigt tæt på sejren over White Rose fra England (seedet 44). Jan Nordenbæk vandt allerede efter et par timer i et parti, hvor modstanderen blev helt udspillet af et stærkt løberpar og et par stærke bønder i forening. Næsten endnu bedre spillede IM Nikolaj Borge på topbrættet, hvor han slog GM Daniel Alsina Leal i et imponerende angrebsparti med dobbelt springeroffer. Det var helt som at se Nikolaj for 25 år siden! Jens Østergaard stod godt, men måttes nøjes med remis og da Peter Svendsen og Lars Nilsson begge tabte, var matchresultatet lagt i hænderne på Tim Jaksland. Han havde en merbonde i et slutspil med to lette officerer på begge sider og spillede selvfølgelig hårdt på gevinst. Desværre fandt modstanderen hele tiden det rette forsvar og til sidst blev partiet remis og matchen endte 3-3. Hillerød får tirsdag fornøjelsen af endnu et engelsk hold, da Grantham Sharks (seedet 42) står på programmet. 

Jetsmark gjorde kort proces mod Dublin Chess Club og vandt 4,5-1,5, mens Brønshøj skuffende måtte nøjes med uafgjort 3-3 mod lavest seedede (nr. 61) Ballinasloe fra Irland.

Hotellet summer af skak så det er en fornøjelse. I alle kroge sidder der folk og analysere – høj som lav. Europa Chess Club Cup er en kæmpe oplevelse for de fleste af deltagerne.