Dansk Skak Union 8. Hovedkreds

To Nordsjællandske sejre
Af Martin Stampe Noer
Mandag 15 Oktober 2018 12:30     Læst af:341
Søndag blev en god dag for de to nordsjællandske hold i året Europa Cup i Grækenland. Efter en spændende afslutning blev det sejre til både Hillerød og Nordkalotten, mens Brønshøj noget skuffende måtte se sig besejret af Cercle des Echecs Dudelange fra Luxemburg efter at have stået til mindst uafgjort. Niels Nørskov blev skurken, da han tabte et langt (remis)slutspil til IM Fred Berend. Jetsmark var oversidder, da der er et ulige antal hold i række.

Efter små fire timers spil stod det 3-1 til både Hillerød og Nordkalotten. Nordsjællænderne havde været effektive på de to nederste brætter, hvor Peter Svendsen og Lars Nilsson vandt sikre sejre. Nilsson kunne dog berette, at modstanderen havde haft en trækgentagelse som han dog ikke havde spillet! Tim Jaksland og Jan Nordenbæk spillede remis for tredje runde i træk.

Tilbage sad Jens Østergaard og Nikolaj Borge. Førstnævntes stilling så ret tabt ud, så forhåbningerne knyttede sig til Nikolaj, der var inde i et svært springerslutspil, hvor hans springer en overgang var sat i skammekrogen på b8. Jens Østergaard tabte, men da det så mest vanskeligt fandt Nikolaj Borge storspillet frem og snød modstanderen, der vist i sit indre havde indkasseret pointet. Pludselig fik Nikolaj dame først efter et spændende væddeløb og da han derefter kunne skakke sig til modstanderens springer, vandt han partiet. Fantastisk kæmpet. Dermed vandt Hillerød 4-2.

Nordkalotten mødte som Brønshøj også et hold fra Luxemburg - De Sprenger Echternach – der dog vist mest bestod af tyskere. Vores modstandere var så venligt at dele kuglepenne ud forud for matchen, så nu har vi et minde om vores første sejr i dette års Europa Cup.

Martin Stampe Noer mødte en modstander på hans eget niveau og spillede en korrekt remis. Umiddelbart efter vandt Jacob Sylvan effektivt. Det så også ud til at Esben Ejsing var ved at flå sin modstander, men der kom et par upræcise træk og fisken hoppede af krogen – og man tog remis. Det blev 3-1, da IM Christian Jepson vandt et fremragende (nok det bedste vi har spillet hernede) mod Christopher Noe (2530). Han gav to tårne for dame, men fik et fantastisk spil i kraft af nogle stærke fribønder i centrum.

Tilbage sad Esben Hove og Kåre Kristensen og kæmpede begge for at vinde et slutspil med merbonde. Efter utallige gevinstforsøg, måtte Kåre tage remis, men Esben blev ved og ved og gjorde små fremskridt. Til sidst skete det der ofte sker – den lidt svagere modstander bukkede under og røg i en springergaffel. Dermed blev det en fin 4,5-1,5 sejr.

Spilleforholdene er fantastiske. Alle spiller i en stor sal med god plads og der er livedækning af samtlige partier. I modsætning til de sidste to år bliver man ikke smidt ud af salen, når man er færdig med at spille, så vi nyder at gå rundt og de på stjerner som Carlsen, Diren og Mamedyarov. Alt er på nettet, men desværre er skiltene i spille lokalet ikke eksisterende, så det er svært at se hvem der spiller mod hvem. I modsætning til i Tyrkiet sidste år, er der heller ikke forplejning under runderne (bortset fra vand). Alt skal købes i en lille bar, der f.eks. kun har kold (is) kaffe!
COMMENTS (0)
Please, type the capital of United Kingdom below to prove you are not a spambot?
*
* - Required fields