Dansk Skak Union 8. Hovedkreds

Hillerød er bedst!
Af Martin Stampe Noer
Lørdag 13 Oktober 2018 8:05     Læst af:146
Fredag var det så tid for det som vi alle var kommet her ned for – 1. runde i ECC 2018. Systemet er således, at de 61 hold i den åbne række bliver stillet op efter rating og ”knækket” på midten. Det vil sige, at de fire danske hold, der alle var i den nederste halvdel skulle møde et stærkt hold fra den øverste halvdel.

Hillerød var lavest seedet og skulle møde Schachgesellschaft Winterthur fra Schweiz. Nu er det svært at følge med i andre matcher, når man spiller, men det så ud som om Hillerød fulgte godt med længe mod det 18. seedede hold. Jan Nordenbæk fik en forholdsvis hurtig remis mod IM Martin Ballmann og senere fik Tim Jaksland også en remis mod IM Gabriel Gaehwiler, Desværre tabte de øvrige, så Hillerød måtte se sig besejret med 5-1. Det var dog det bedste danske resultat på 1. dagen.

Nordkalotten fik kun ½ point med fra opgøret mod tyske Werder Bremen, der var seedet som nr. 10. I starten blev vi blæst ud – ikke på brætterne, men fordi airconditionsanlægget i den store spillehal gik for fuld tryk lige ned i hovederne på os – og vores modstandere. Vi påtalte det både over for vores kampleder og overfor Poul Jacobsen, der er vice-chef hernede, men det var åbenbart svært at få ændret. Spøgefugle sagde det var fordi de skulle hente en mand i Athen, der kunne skrue ned for anlægget. Nå – det skete da efter et par timer, så vi må håbe vi ikke bliver syge af at sidde i trækken.

Jacob Sylvan spillede en fin remis hurtigt mod IM Alexander Markgraf og flere andre steder så det ok ud. Esben Ejsing var ved at vinde et flot parti med dobbeltofficersoffer mod Spartak Grigorian, men tog ikke remis´en på evigskak, da det var tid for det – og tabte siden på tid. 

Brønshøj fik som os også ½ point, mens Jetsmark tabte hele 6-0 til italienske Obiettivo Risarcimento Padova. Her spillede IM Jesper Thybo et langt parti mod den tidligere Verdensstjerne GM Peter Leko, men måtte dog ned til sidst.

Nu ligger alle de danske hold og vælter rundt i bunden af rækken, men skal heldigvis ikke mødes indbyrdes i 2. runde. Forhåbentlig kan vi spille os lidt opad i tabellen. Spændende bliver det også at se om Magnus Carlsen spiller i dag – i går gik han afslappet rundt i korte bukser og fulgte nogle af partierne.

Turnering

Kronborg Chess Open 2019
30/5/2019-2/9/2019
Se indbydelsen