Dansk Skak Union 8. Hovedkreds

Sejren smidt væk til sidst
Af Martin Stampe Noer
Søndag 15 Oktober 2017 0:04     Læst af:664
Oslo Schakselskap er et stærkt mandskab med stærke Jon Ludvig Hammer på 1. brættet – måske er han nordens næst stærkeste spiller netop nu? Vi havde spottet de ømme punkter på det norske hold til bræt 4 og 6, så her gik vi efter sejr.
 
Dagens første parti, der var færdig var partiet mellem Jacob Sylvan og Stormester Leif Erland Johannesen. Vores mand holdt nem remis i et dronningeslutspil efter ca. 3 timers spil. Der gik ikke længe inden først Peter Jakobsen og sidenhen Esben Ejsing havde bragt os foran med to point. De lagde hurtigt pres på deres modstandere, der regulært blev udspillede. I de tre resterende partier stod vi formentlig lige, så det tegnede til en flot sejr. Esben Hove gik dog galt i byen i en svær stilling og slap modstanderen ind i stillingen med matangreb til følge. Det gik rigtigt skidt i de to sidste partier også. Kåre Kristensens angreb var ebbet ud og han kom ind i et slutspil med en minusbonde. Han fik dog afviklet til et uligefarvet løberslutspil og vi øjnede pointdeling. Han fik dog ikke spillet løberen rigtigt rundt og så stod det pludselig 2,5-2,5.
 
Tilbage sad Stellan Brynell og fik en mere og mere vanskelig stilling mod Jon Ludvig Hammer på 1. brættet. Det burde nok havde været remis undervejs, men efter ca. 5 timers spil vandt Hammer slutspillet og vi måtte ærgerligt nok se os besejret med 3,5-2,5 – totalt unødigt. Vi har slet ikke fået de point i denne turnering som vi lå til, men vi har åbenbart ikke været bedre når det gjaldt.
 
Vores (kun) 5 matchpoint rakte til en placering som nr. 27 – ikke imponerende, når vi var seedet som nr. 18. Havde vi bare slået Oslo havde vi nok holdt vores seedning. ECC 2017 blev efter en spændende afslutning vundet af storfavoritterne Globus, der dog i sidste runde var ved at sende Mesterskabet til Odlar Yurdu. Odlar Yurdu tabte dog sin sidste match og sluttede på 11 matchpoint og dårligere korrektion end de regerende mestre fra Alkaloid. Globus sluttede på 12 point.