Dansk Skak Union 8. Hovedkreds

Så lykkedes det!
Af Martin Stampe Noer
Torsdag 12 Oktober 2017 23:40     Læst af:538
Efter et par uheldige runder, var der fuld valuta for pengene, da vi torsdag slog SK Elektroprivreda overbevisende med 5-1. Vi fik en fin start, da Kåre Kristensens modstander efter godt et par timers spil var så venlig at sætte en officer rent i slag. Kåre pressede ganske vist, men modstanderen behøvede ikke at gå hel kold. Næsten samtidig spillede Peter Jakobsen en korrekt remis. Modstanderen ville ikke rigtig noget og så stod det 1,5-0,5 til os. Det så lovende ud flere andre steder, så holdlederen var optimistisk. Kun Jacob Sylvan stod presset, mens der nok skulle være en del point i de andre partier.
 
Esben Hove spillede en smuk kombination, der vandt kvalitet og da modstanderen samtidig gik forkert med kongen var det nemt vundet. Havde han valgt h7 feltet i stedet for f7 feltet, var partiet nok ebbet ud i remis, men vi tog det hele med. Stellan Brynell havde ca. 200 mere i rating end sin modstander på 1. brættet og det kunne tydelig ses. Han blev helt udspillet i et kompliceret parti, hvor Stellans angreb til sidst slog igennem. Esben Ejsings modstander havde ikke så meget i rating, men spillede langt bedre. Det er i øvrigt noget vi ser hernede – unge spillere har ikke så høje ratingtal, men spiller fantastisk. Esben gennemførte dog en kontrolleret offensiv og lagde langsomt mere og mere pres på modstanderen. Til sidst brød den hvide stilling sammen og vi var på 4,5 point. I dagens sidste parti fightede Jacob Sylvan sig til en flot remis. Han måtte på et tidspunkt give damen for springer og tårn. Samtidig havde han en meget passiv stilling. Han fik dog langsomt befriet sig og satte skub i sin f-bonde samtidig med at modstanderen for frem med sin b-bonde. De to fribønder blev ”ofret” mod hinanden og så kunne Jacob holde remis med springer og tårn mod dame. De havde også hver en ubetydelig h-bonde.
 
Med 5-1 sejren rykker vi klart op ad i tabellen og skal fredag møde Augusta Perusia fra Italien, der har ca. det samme som os i gennemsnitsrating. Det er dem vi har spillet fodbold med et par gange, men det undlader vi nok i morgen…
 

Turnering

Kronborg Chess Open 2019
30/5/2019-2/9/2019
Se indbydelsen