Dansk Skak Union 8. Hovedkreds

6-0 og videre
Af Martin Stampe Noer
Søndag 8 Oktober 2017 23:08     Læst af:500
Det er sjældent at Nordkalotten møder et hold, der har flere piger end drenge, men det var tilfældet, da klubben søndag mødte de bundseedede Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü fra Tyrkiet i 1. runde. Modstanderne havde i idealopstillingen 1420 i ratinggennemsnit og burde ikke være noget problem for nordsjællænderne. Det blev de heller ikke. Der var kun gået ca. en halv time, da Esben Ejsing med en dronningeskak vandt en officer på d6 og snart var fordelen udbygget til to løbere for bonde! Fordelen voksede hele tiden indtil den tyrkiske pige blev sat mat efter ca. 5 kvarter!
Esben Hove var næsten lige så suveræn om end det tog lidt længere. Med London-systemet fik han hurtigt lagt sin modstander i benlås, så hun ikke kunne foretage sig noget. Han gaflede nogle bønder, en officer og snart hele pointet. Omtrent samtidig vandt Jacob Sylvan med en ”flodhesteopstilling”. Pludselig fik han gang i sine centrumsbønder og gennembruddet og de deraf følgende taktiske vendinger, afgjorde partiet.
Stellan Brynell spillede en lang teorivariant på 1. bræt og da modstanderen spillede galt straffede den svenske stormester det nemt. Angrebet skar hurtigt igennem og så stod det 4-0.
Kåre Kristensen gav en bonde for en masse aktivitet med de sorte brikker. I midtspillet udmøntede presset sig i en kvalitetsgevinst efter en smart manøvre, der udnyttede, at hans modstanderen var svag på baglinien. Kåre pressede videre og vandt sikkert. Det perfekte resultat blev en realitet, da Peter Jakobsen vandt dagens sidste parti efter godt fire timers spil. Han havde længe stor terrænfordel, men modstanderen forsvarede sig hårdnakket. Til sidst slog angrebet dog igennem og afgjorde partiet.
Mandag venter så LSK 'MAKABI' fra Litauen i en formentlig tæt match. De er seedet som nr. 17 med 2310 i ratinggennemsnit, mens vi er seedet lige efter som nr. 18 med 2301. Vi er dog optimistiske og ser frem til at hoppe endnu et par pladser op i tabellen!
 

Turnering

Nordsjælland Weekend EMT 2019
4/1/2019-6/1/2019
Se indbydelsen